31 Mayıs 2008 Cumartesi

BETÜL DEMİR Unutma Beni Mp3 Yükle


Şarkıyı bilgisayarınıza yüklemek için buraya tıklayınız

ÜLKER'DEN MİLLİ TAKIMA ŞARKILI DESTEK


Milli Takım marşını bilgisayarına indirmek istiyorsan buraya tıklayın

TÜRKSAT 3A UYDUSUNUN FIRLATILMASI ERTELENDİ

Türksat 3A uydusunun fırlatılması Fransız Guyanası'nın yazılım programındaki problemi sebebiyle bir hafta kadar ertelendi. 200 milyon dolara mal olan ve 22 Türk mihendisin çalışmasının ürünü olan Türksat 3A 3110 kg ağırlığında ve 20 yıl Aysa Avrupa ve Kuzey Afrikaya hizmet edecek. Aynı zamanda Türksar 1C'ninde yükünü hafifletecek olan uydunun Yıldız izleme özelliğide bulunuyor.


Türkiye ilk Uydusu olan Türksat 1A yı 1994 tarihinde Fransıs Guyanası'ndan fırlatmış ve başarısız olmuştu. İkincisi 1B ise 7 ay sonra fırlatıldı ve yörüngeye başarıyla yerleşti. İki yıl sonra 1C ve 5 yıl sonrada 2A uzaya fırlatıldı.




Sahip olunan bu uydularla beraber küçük çaplı çanak antenlerle yüksek kalitede görüntü ve ses olanağı sağlanacak. High-Definition (HD) yayınlarının izlenmesine alt yapı oluşturacak. Ayrıca Libya yada Tunus'ta bulunan birTürk vatandaşı Ankara üzerinden hızlı ve güvenli interneti kullanma olanağı bulacak. Eğer bir aksilik olmazsa bir hafta sonra fırlatılacak uydu Ankaradaki Gölbaşından kontrol edilecek. 2011 senesinde Türkiye Uydu Yapabilen ilk 10 ülke arasına girecek.




29 Mayıs 2008 Perşembe

SİNAN ÇETİN'LE FENOMEN ve URİ GELLER

Bu güne kadar izlediğim ve her hafta merakla beklediğim en enterasan yarışmalardan biri. Aslında FENOMEN ismini sonuna kadar hakediyor. Bu haftaki programda Doruk ÜLGEN imkansızı başardı diyebilirim. Her hafta yarışmacılar ünlü konuklardan yardım alarak gösterilerini sunuyorlardı. Doruk seyirciler yardımı ile bir telefon numarası oluşturak bu numarayı aradı. Yine seyircilerden kelimeler yazmalarını isteyerek bunları bir torbadan ünlü konuğun seçmesini ve kimseye göstermemesini istedi. Telepatik bir yolla konuktan kağıtta yazan kelimeyi aldı ve telefonun ucundaki izleyiciye aktardı. Gerçekten inanılmazdı. Eğer ki bu gösteride bir dalavere varsa valla helal olsun Başkada birşey demiyorum.
Bu yarışmacılar kendilerini Mentalist olarak isimlendiriyorlar. Kanal D televizyonunda Beyaz Show'a fenomenden elenen bir yarışmacı vardı. Sorulan bir soru üzerine bu işin 20 yıllık bir süreçten sonra olabileceğini ve bazı özel insanların bu yeteneklerinin var olup nasıl kullanılması gerektiğini bilmediğini söledi. Ne diyeyim benden bu kadar izleyin ve şaşırın...

SİYASİLER NASIL DİNLENİYOR

Yakın zamanlarda ülke siyasetin özelliklede Ankara'yı karıştıran telekulak problemi gündemi uzunca bir süre meşgul edeceğe benziyor. Kendisinin dinlendiğini düşünenlerde kendilerince önlemler alıyorlar. Gelelim bu işin teknik kısmına...
TÜBİTAK ve ODTÜ'nün üzerinde çalıştığı ‘lazer öğrencisi tarafından üretildi bile. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerinden Sami Aslanhan ve Arif Ekşi, istihbarat aletini bitirme tezi yaptı. Laboratuar ortamındaki testler başarıyla tamamlandı. Güçlü bir lazer kullanılırsa, Üsküdar sahilinde bir banka oturup Levent ve Maslak’taki plazaları dinlemek mümkün. SIRA dışı istihbarat aletinin çalışma şekli oldukça basit. Dinleme için cihazı, bulunduğunuz yerden hedef binanın penceresine odaklayıp lazer ışını göndermeniz yeterli. Işın, içerideki konuşmanın camda yaptığı mikron düzeyindeki titreşimleri algılayarak elektromanyetik dalgalar halinde ikinci bir ışınla geriye gönderiyor. Cihaz, camda kırılarak geriye dönen lazer ışınıyla gelen frekans spektrumlu dalgaları deşifre ederek ses sinyallerine çeviriyor. Anti casus cihazları yok satıyor Gizli kayıtların internete düşmesi, birçok kişiyi ‘anti casus’ sistemlerine yöneltti. Fiyatları 250 ile 1500 dolar arasında değişen cihazları, özellikle ‘dinlenmek’ten çekinen iş adamlarının tercih ettiği belirtildi. Hukukçular ise casus cihazların, mahremiyeti tehdit ettiğini ifade ediyor.

28 Mayıs 2008 Çarşamba

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Kanal D’de, 28 Mayıs Çarşamba günü “Çok Güzel Hareketler Bunlar” adlı yepyeni bir program başlıyor. BKM, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü kendine özgü mizah anlayışını, genç oyuncularıyla ekrana taşıyor. BKM’nin 4 yıl önce kurduğu BKM Atölye’nin öğrencileri kahkahayı, şimdi Kanal D ekranına getiriyor.
4 yıldır BKM’nin sahne tozunu yutan 22 genç, kendi yazdıkları skeçlerle televizyon sevircisiyle buluşuyor. BKM’nin salonunda seyirci karşısında çekilen “Çok Güzel Hareketler Bunlar” ilk bölümünde televizyon dizilerinde keşfedilmemiş yüz bulabilmenin zorluklarını (!) anlatan “Yeni Yüz” şakasıyla başlayıp, hayata dair eğlenceli başka konularla devam edecek. İşleri kesat giden bir tabutçunun hikayesini de izleyeceğiz, skeç yazamayan adamları da!!! Bir gündüz kuşağı programına da konuk olacağız, kız tavlama sanatının inceliklerini de öğreneceğiz!!!
Yılmaz Erdoğan’ın salondaki izleyicilerle birlikte genç oyuncuların skeçlerine yorumları da “Çok Güzel Hareketler Bunlar”ın bir başka eğlenceli bölümü olacak.
Tıpkı BKM Mutfak’ta sahnelenecek skeçlerin seçilmesi gibi, ekranda da sahnelen skeçler ÇGH, GH, YANİ, ZİL diye değerlendirilecek. Bu nasıl bir not sistemidir? 28 Mayıs akşamı saat 22:45’de Kanal D’de!

27 Mayıs 2008 Salı

Namaz Kılan Robot

Bu sefer Japonlar değil Malezyalı üniverisite öğrencileri yapmış. Gördüklerinize çok şaşıracaksınız. Bu videoyu 22 binden fazla kişi izlemiş. Robota bunu da yaptırırlarsa halka neler yaptırmazlar. İşte görüntüler...

Galatasarayın Şanpiyonluk Marşı ÇILDIRIN


ŞAMPİYONLUK KUPASI GALATASARAY STORE’DA!
Profesyonel futbol takımımızın 2007 – 2008 Turkcell Süper Ligi’nde kazandığı 17. şampiyonluk kupamız, Mecidiyeköy Galatasaray Store’da sergilenmeye başladı.
Hazırlanan özel alanda sergilenecek olan şampiyonluk kupamız, önümüzdeki günlerde diğer Galatasaray Store'larda da taraftarımızla buluşacak. İşte çıldırınnn!!!

BassTürk Aşkım Bir Fıkra

Sözleri ilgi çekici olan güzel bir çalışma. Gençlerin bu yazki modası olabilecek bir şarkı. Karadeniz fıkraları duymuştuk ama aşkın fıkra olduğunu duymamıştık. Seyhan Müzik tarafından çıkartılmış. Sözlerin arasına ingilizce terimlerde yerleştirilerek hareketli ve insanın aklında yer eden bir çalışma olmuş. Şimdi hep beraber dinleyelim bakalım beğenecek misiniz?

26 Mayıs 2008 Pazartesi

2008 KPSS Önlisans Başvuruları Başlıyor

KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları yarın başlıyor. Adaylar, 27 Haziran'a kadar kılavuz ve aday bilgi formunu 2 YTL karşılığında başvuru merkezlerinden temin edebilecek.

Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için 2008-KPSS ortaöğretim ve önlisans 21 Eylül 2008 tarihinde yapılacak.

Adaylar, 2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzu ile Aday Bilgi Formunu 2 YTL karşılığında 26 Mayıs - 27 Haziran 2008 tarihleri arasında başvuru merkezlerinden alacak. Başvuru merkezleri başvuru tarihinden önce ve başvuru süresi boyunca ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle

incelemeleri ve başvuru işlemlerini burada yer alan kurallara göre yapmaları gerekiyor.

Kılavuzda ayrıca, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) KPSS sonuçlarının normal, özürlü, eski hükümlü işçi alımında da kullanacağına ilişkin bir duyurusu bulunuyor.

25 Mayıs 2008 Pazar

Mustafa Hakkında Herşey Filminden Bir Parça "BİR DERDİM VAR"

Güzel bir düşü aratmayacak denli mutlu bir yaşamı vardı Mustafa’nın. Güzel ve severek evlendiği bir eşe, mükemmel bir işe, dünyalar güzeli bir evlâda sahipti. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Mustafa’nın bozulmayacağını düşündüğü, asla uyanmayacağını zannettiği bu güzel düş elim bir trafik kazası sonucu kâbusa dönüşür. Mustafa’nın deliler gibi sevdiği karısı Ceren ve o anda yanında olan genç bir erkek trafik kazası geçirirler. Genç erkeğin ağır yaralandığı feci kazada, Ceren ardında binlerce soru işareti bırakarak hayata veda eder. Bir anda her şeyin kontrolünü kaybeden Mustafa için yaşam artık bilmecelerle doludur. Karısının yanındaki genç adam kimdi? Neden Kilyos’tan dönüyorlardı? Karısı ondan başka neler saklamıştı? Mustafa bütün bu soruların cevabını kendi yöntemleri ile bulmaya karar verir. Karısı ile birlikte kaza geçiren ve adının Fikret olduğunu öğrendiği genci rehin alıp uygarlıktan uzak bir yere kaçırır. Ölüm kalım savaşına dönüşen planını büyük bir ustalıkla uygulamaya başlayan Mustafa eve kapattığı Fikret’le kedinin fare ile oynadığı gibi oynayarak onu konuşturmaya çalışır. Mustafa'nın amacı Fikret sırları açıkladıkça arka bahçeye onun için kazdığı mezarı yavaş yavaş derinleştirmektir. Ancak polisler, meraklı komşu ve Mustafa’yı arayan yakınları sayesinde hikâye farklı bir yöne doğru ilerler. Hayatını cehenneme çeviren trafik kazasının ardındaki gerçeği çözmeye çalışan Mustafa hiç hesapta yokken kendi hayatının karanlık köşelerini de keşfetmeye başlar. Geçmişiyle yüzleşir ve kökleri çocukluğuna kadar uzanan müthiş bir sırrı da elinde olmadan itiraf eder.

Eurovision Şarkı Yarışması

Eurovision Şarkı Yarışmasının yapılmasında ana amaç ülke televizyonları arasında ortak canlı yayın yapabilme kabiliyetini gerçekleştirme ve kaliteyi arttırmaktır. 2008 Belgrad Eurovision Yarışması LogosuBugüne değin İrlanda tam 7 kez birinci olarak en çok kazanan ülke oldu.En çok ev sahipliği yapan ülke ise 5 birinciliği bulunan Birleşik Krallık'tır.Tam 8 defa ev sahipliği yapmıştır. EBU'nun tahminine göre Eurovision, her yıl ortalama 400 ile 600 milyon izleyici tarafından izlenmekte ve bu sayı her yıl giderek artmaktadır. Ülkelerin çoğu Eurovision'a göndereceği şarkıyı seçmek için her yıl ulusal yarışma düzenliyor ve şarkının belirlenmesi için halk oylamasına başvuruyor. Buna karşın bazı ülkeler doğrudan sanatçıyı seçerek beste siparişi vermeyi tercih ediyor. Bu seneki yarışmada Rusya birinciği aldı. Ülkemizi temsil eden Mor ve Ötesi Grubunun DELİ adlı şarkısı ise 7. olabildi. İşte Eurovision 2008 birincisi

Bu da Mor ve Ötesinin DELİ'si

24 Mayıs 2008 Cumartesi

FOX'un Yeni Dizisi UNUTMA BENİ


Hafta içi hergün 15:30 da yayınlanan dizinin kısaca hikayesi şöyle. Çocukluk arkadaşı olan Ali ve İlkay üniversitelerini bitirdikten sonra hayatlarını kurma çabası içersindedirler. İlkay Ali'ye çocukluğundan beri aşıktır ve bunu Ali'ye itiraf edemez. Ali'nin evleneceğini duyunca çılgına döner ve herşeyi Ali'ye itiraf eder. Ali olanlara şaşırır ve işiğn daha kötüsü İlkay kafa travması geçirerek hafıza kaybına uğrar. Bundan gerisini bende merak ediyorum. Beni daha çok etkileyen jenerik müziği. Betül Demir seslendiriyor. Mutlaka dinleyin






MİLLİ TAKIMA GÜLBEN ERGEN'DEN DESTEK KLİP İZLE İNDİR

Son yıllarda futbol takımlarımızın gösterdiği başarılar oldukça iyi gelişmeler. Aynı şekilde Milli Takımımıza da herkesin özellikle de sanatçılarımızın tam destek vermesi gerekiyor. Bu sanatçalrdan birtaneside Gülben Ergen. Oldukça hareketli ve kıpır kıpır bir çalışma olmuş. Sahalarda bu çalışma tekrar takrar çalınacağa benziyor. ÇAlışmanın sözleride iyi seçilmiş; "Avrupa duyacak bizim ayak seslerimizi, Avrupa dikecek Türklerin heykelini, Bütün sahalar Avrupaya dar olsun"

TEKLİF VAR ISRAR YOK

Yeni bir yarışma sanırım. İsmi ilginç geldi. Son zamanlarda bu tür yarışmalar türemeye başladı. Buda onlardan biri olsa gerek. Oysa ki 5-6 sene önceki yarışmalarda bilgin ölçüsünde para kazanıyordun. Okumuş belli bir bilgi birikimi olan kişilerdi genelde yarışanlar. Şimdi ise tamamen şansa yönelik ve Büyük Rakamların cazibesine kapınılan yarışlar. Türkiye şartlarında yolda ikibin lira bile bulsanız bu sizi iki ay kadar idare eder yada bir gediği kapatır. Ama yarışmalardarkbin lirayı riske ederek yüz-yüzelli bin liralara gitmek gibi bir kumar oynanıyor. Neyse velhasıl bende bu yarışmaya başvurum. İstanbul'da bir otelde elemeler olacakmış sanırım. Bakalım çağıracaklar mı? Çağırdıklarında buradan paylaşırım. Bu arada başvurmak isteyenler için adresini de vereyim

23 Mayıs 2008 Cuma

Mübaşirlik Mülakatı

Bu gün mübaşir olabilmek için başvuruda bulundum. Karabük Adliyesine gittim ve gerekli evrakları verirken diplomamı gördüler ve suratıma şöyle bir baktılar. Bir öğretmen mübaşirlik için başvuruyor dediler belki içlerinden. Belki de bu öğretmenin burada ne işi var dedi. Bilemiyorum fakat artık ben bu manzaralara alıştım sanırım. En olmadık yerlere başvuruyoyorum.
Bu arada 80 puanım var ve duyduğuma göre en yüksek 91 alan birisi başvurmuş. Açıklamaya göre KPSS puan sıralamasından ilk 25 kişi alınacak mülakata. Nasipse olur inşallah demekten başka birşey gelmiyor elimden....

22 Mayıs 2008 Perşembe

Bir Karar Vermek Gerek

Yaklaşık 5 seneden beri çeşitli kurumlarda öğretmenlik yapmama ve her sene Kamu Personel Seçme Sınavına girmeme rağmen bir türlü hayatımı idame ettirecek bir iş bulamadım. Bu güne kadar ne kadar sınav ve başvurabileceğim ne iş varsa dayandım kapılarına. Fakat hepsinden aynı yanıtı aldım: "Sen öğretmensin senin burada ne işin var?" Bende otomatik olarak mecbur kalmasam gelmezdim tek suçum Eğitim Fakültesi okumak. Fen-Edebiyat Mezunu olsaydım belki bu kadar zorlanmıyacaktım memuriyet konusunda. Her neyse sonuçta askerliğimi yapmış olmama ve 27 yaşımı bitirmeme rağmen hala daha baba evine hayat mücadelesini sürdürmeye çalışıyorum. Bazen şu hayata isyan edesim geliyor ama bunada şükür diyerek oturup KPSS çalışmaya devam ediyorum. Belki de bir karar verememek beni bu hale getirdi. Ocak Şubat ayına kadar iyi kötü birişte çalışıyorum( genelde Dershaneler) onlarda az para veriyorlar çoğu zaman hiç para vermiyorlar. Bende harıl harıl hayda kpss çalışmaya. Ondan sonra ne konular yetişiyor. Nede dershane devam ediyor. Bu arada Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunuyum. Kpss'den 90 puan alacam ve atanacam inşallah...