7 Ağustos 2010 Cumartesi

24. Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali Tarkan Konseri

Taşköprü Festivali Mega Star Tarkan İle Coşacak
Taşköprü Belediyesi tarafından 5-8 Ağustos 2010 tarihlerinde 24. düzenlenecek olan Sarımsak Festivali'ne Mega Star Tarkan damgasını vuracak.
Her yıl ünlü sanatçıları misafir eden ve ülke genelinde sayılı bir konumu olan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin programı netlik kazandı. Festival ile ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Sarımsak Festivali'nde Mega Star Tarkan'ı, Bengü ve Hasan Yılmaz'ı sevenleriyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Ünlü sanatçıların konserleri ile renklenecek olan festivalde, birbirinden önemli kültür faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde festival programını açıklayan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, tüm halkı festivale davet etmişti. Cezayir, İspanya, Romanya, Letonya, Karadağ yabancı folklor ekiplerinin yanı sıra Ölüdenizli Yarenler Grubu, Şanlıurfa, Hayfem ve Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunu Ekipleri'nin de yer alacağı festival etkinlikleri kapsamında ilk olarak 3 Ağustos 2010 günü "Çiftçiler Arasında En iyi Sarımsak Üreticilerini Seçme Yarışması" ve "En iyi Buzağı Yetiştiricisini Seçme Yarışması" düzenlenecek.
FESTİVAL PROGRAMI
Birinci gün saat 12.00'de festival orkestrası, protokol ve davetlilerinin kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival programı halkoyunları topluluklarının iştiraki ile tarihi taş-köprü üzerinde açılış kurdelesinin kesilmesi ile devam edecek daha sonra festival alanında stantların ziyaret edileceği birinci gün programı festival alanında belediye başkanının konuşmaları festivale katılan yerli ve yabancı halk dansları topluluklarının gösterileri ile gündüz programı son bulacak.
Aynı gün akşamı ise akşam namazını müteakiben merkez Taş Camii'nde, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitler ve Taşköprü ecdadı ruhuna Mevlit-i Şerif okutulacak. Bu mevlide de Mevlithanlar Adem Karabey, Ekrem Nalbant ve Nevzat Özaydın katılacak. Aynı saatlerde köprü başı festival alanında festival orkestrası birbirinden güzel parçalar seslendirecek ve devamında semazen gösterileri ile birinci gün programı son bulacak.
İKİNCİ GÜN
Festivalin İkinci gün programında ise Taşköprü Belediye Başkanının 13.45 düzenleyeceği Resepsiyon ile başlayacak daha sonra Taşköprü'nün Doğal ve Beşeri Zenginlikleri Konulu Panel ile devam edecek panelin oturum başkanı Prof Dr. Süleyman Taban aynı gün akşam programında ise yerli ve yabancı halk dansları topluluklarının gösterileri, festival orkestrasının ardından saat 21.30 Mega Star Tarkan konser ile gece son bulacak.
ÜÇÜNCÜ GÜN
Festival'in 3. gün programı ise Bisikletle Şehir Turu, Yerli ve Yabancı Halk Oyunları Guruplarının Gösterileri, Ödül töreni, Geleneksel festival güzellik yarışması, güzellerin kutlanması ve taçlandırılması akşam ise Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Özel Gecesi Geleneksel Giysi Defilesi ile devam edecek olan 3. gün programı 20.30 da ki Açık Hava Müzik Şöleninde şarkılar seslendirecek olan Hasan Yılmaz konseri ile devam edecek saat 22.00 de ise Bengü sahne alacak ve gece bu konserle son bulacak.
DÖRDÜNCÜ GÜN
Festivalin 4. ve son gün programı ise Ağcıkişi Mahallesi Kaba Yazı Mevkii'indeki Geleneksel Rahvan At Yarışları, Safkan Arap ve İngiliz At Yarışları, 24. Festivalin Yarış Ağasının belirlenmesi ile gündüz programı son bulacak aksam programında ise Yerli ve Yabancı Halk dansları topluluklarının Gösterileri ve 21.30'da ki Kültür Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçılarının Açık Hava Müzik Şöleni ile devam edecek olan festival bitiş galası ile son bulacak