31 Mayıs 2008 Cumartesi

TÜRKSAT 3A UYDUSUNUN FIRLATILMASI ERTELENDİ

Türksat 3A uydusunun fırlatılması Fransız Guyanası'nın yazılım programındaki problemi sebebiyle bir hafta kadar ertelendi. 200 milyon dolara mal olan ve 22 Türk mihendisin çalışmasının ürünü olan Türksat 3A 3110 kg ağırlığında ve 20 yıl Aysa Avrupa ve Kuzey Afrikaya hizmet edecek. Aynı zamanda Türksar 1C'ninde yükünü hafifletecek olan uydunun Yıldız izleme özelliğide bulunuyor.


Türkiye ilk Uydusu olan Türksat 1A yı 1994 tarihinde Fransıs Guyanası'ndan fırlatmış ve başarısız olmuştu. İkincisi 1B ise 7 ay sonra fırlatıldı ve yörüngeye başarıyla yerleşti. İki yıl sonra 1C ve 5 yıl sonrada 2A uzaya fırlatıldı.




Sahip olunan bu uydularla beraber küçük çaplı çanak antenlerle yüksek kalitede görüntü ve ses olanağı sağlanacak. High-Definition (HD) yayınlarının izlenmesine alt yapı oluşturacak. Ayrıca Libya yada Tunus'ta bulunan birTürk vatandaşı Ankara üzerinden hızlı ve güvenli interneti kullanma olanağı bulacak. Eğer bir aksilik olmazsa bir hafta sonra fırlatılacak uydu Ankaradaki Gölbaşından kontrol edilecek. 2011 senesinde Türkiye Uydu Yapabilen ilk 10 ülke arasına girecek.




Hiç yorum yok: