9 Ağustos 2008 Cumartesi

Fal Burç Astroloji Tarot Yorumları

Çoğumuz gazeteyi elimize aldığımızda günlük burç yorumlarına bakmışızdır. Yada birisiyle tanıştığımızda ilk sorduğumuz sorulardan biridir; "burcunuz nedir?" diye. Akrep, yay, kova, balık, yengeç, ikizler, terazi ... gibi birbirinden değişik oniki burç var. Milyarlarca insanı sırf falanca tarihler arasında doğdu diye "Sen falanca burçsun filanca ile geçinemezsin." gibi yargılara verilmasını çok saçma buluyorum. Birde işi abartıp yükselen burcunu hesaplamaya çalışanlar hiçte azımsanacak sayıda değil.

Şimdi siz bana soracaksınız; "sen bunları yapmıyormusun?" diye. Aklıma gelirse haftada yada ongünde bir gazetelerden günlük burç yorumlarına bakıyorum. Yada muhabbet olsun diye burcunuz nedir diye sorduğumda oluyor. Benim karşı çıktığım asıl konu Yıldızların Ayın ve Gezegenlerin konumlarına bakarak gelecek hakkında yorum yapılması, tahminde bulunulması. Bu konuların birçok kişi tarafından merak konusu olmasının sebebi Kehanet, Tarot gibi kavramların Geleceği merak eden insanlarca benimsenmiş olması ve bu kavramlara sanki bilimsel bir çalışma yapılıyormuş gibi gösterilerek insanların kafasının karıştırılmasıdır.

İlginç olan bir nokta daha var; Astroloji. Uzay bilimi olan Astronomi kavramla karıştırılan Astroloji. Burçlarla haşır-neşir olan birine Uzay bilimi nedir diye sorulduğunda Astroloji ile karıştırması muhtemeldir.

Neyse diyeceğim şu aslında. Geleceği ancak yaşayarak bilebiliriz. Sadece tahminlerde bulunabiliriz. Kimileri TV kanallarına çıkıp Telefon SMS internet falan yollarla milletin hayatının geleceği konusunda yorum yapmasınlar.

Hiç yorum yok: