14 Temmuz 2008 Pazartesi

2008 KPSS Sonuçları

28-29 Haziran 2008 Tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Souçlarının 15 güne kadar açıklanacağını tahmin ediyorum. ÖSS yapıldıktan iki hafta sona KPSS yapıldığına göre iki hafta sonrada KPSS sonuçları açıklanacaktır.
İnternetten araştırdığıma göre puan yığılmaları 85-95 net arasında olacak. Yani bu netleri yapan sayısı çok olacağından 85 puanla 86 puan arasında binlerce kişi girecek.

2008 KPSS bana göre oldukça zor bir sınavdı. Özellikle tarih soruları alışılmışın dışındaydı. Bilmiyorum buna Tarih mezunları ne söyler. Geçen senelerde forum sitelerinde çoğu kişi 100 netin üzerinde netler telafuz ederlerken bu sene 90 netin üstinde telafuz eden çok az kişi. Hep birlikte bekleyip göreceğiz. KPSS kaderine boyun eyeceğiz.

Yapılacak birşeyler varmı diye düşünüyorum bazen. Aslında buradan bakıldığında Devletin yüzlerce gelir kaynağı var ve bir o kadardaq hatta daha fazla giderleri. Gelirlerin çoğu fuzuli iken giderlerin daha çoğu fuzuli. Mesela her hafta şans oyunları oynanıyor ve devlete verilen vergi yüzbenlerce ytl. Üstelik her hafta 4-5 çeşit şans oyunu. Sonra araçlara kesilen trafik cezaları. İstanbulu düşünün 5 milyon araç var. Günde yüzbinlerce ytl ceza kesilir. Bunları düşündükçe maliye nasıl hala kasada para yok diyor anlamıyorum. Sonra giderler geliyor aklıma. Millet vekilinin makam arabaları, Kıyak emeklilik, özel korumalar, seyehat masrafları, personelinin masrafları diye uzayıp gidiyor. Yani bir taraftan keçpeyle alırken diyer taraftan kazanla dağıtıyor. Sanki Osmanlı İmparatorluğunun Duraklama devrindeyiz. Tarih tekerrürden ibarettir. Ders almasını bilene tabiki. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı olsun...

2008 KPSS Sonuçlarına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: