10 Temmuz 2008 Perşembe

PINARBAŞI DOĞA VE KÜLTÜR FESTİVALİ



Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Pınarbaşı Doğa ve Kültür Festivali oldukça güzel ve eylenceli geçti. 4-5-6 Temmuz 2008 tarihinde düzenlenen ve 3 gün süren Festival süresince tanınmış tanınmamış onlarca ses sanatçısı ve havayi fişek gösteriside unutulmamıştı.




Pınarbaşı Doğa ve Kültür Festivali Konserlerine katılanlar arasında Metin ÇAY ve Hasan YILMAZ'ında olması etkinliklere talebe biraz daha artırdığı görüşündeyim. Geçen on yıl boyunca etkinliklerde ileri yönlü değişiklikler oldu. Belediye başkanı Halil SARIMEŞE'nin deyimiyle "ilk başlarda 500 kişiye konser verilirken şimdi 3000 kişi etkinliklere gelmekte." Sonuçta bu bir arz talep olayı. Talep edildiği sürece bu festivaller olacaktır. Fakat etkinliklerin fazla abartılmaması ve dar olan belediye bütçelerinin boşa harcanmaması düşüncesindeyim.


Pınarbaşı Kastamonu ilinin şirin ve küçük bir ilçesi. Kastamonu'ya 100 Km, Karabük iline 75 Km mesafede. Kapladığı sınırlarda Valla Kanyonu, Ilgarini Mağrası ve Ilıca Şelalesi gibi doğal güzelliklerin olması Pınarbaşının tanınmasında önemli etkenler arasındadır. Özellikle Valla Kanyonu Dünyanın 2. Büyük Kanyonu Ünvanı alması ve Yabancı Turistlerinde bu knayonu görmek istemesi Pınarbaşı'nı tanınır kılmıştır. Kanyon 12 km uzunluğunda ve kaya yüksekliği 800-1200 metre arasındadır. Techizat olmadan kanyondan geçiş imkansızdır.

Pınarbaşı köylülerinin çok değişik kıyafetleri vardır. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler bu kıyafete özel bir ilgi göstermektedirler. Bu ilgi neticesinde Paşa Konağı'nda Pınar Bebek ismiyle üzerine pınarbaşı yöresel kıyafeti giydirilmiş oyuncak bebekler üretilip satışa sunulmuştur. Ayrıca Paşa Konağı gelen misafirlerin ağırlanabileceği şekilde restore edilmiş bir konaklama mekanıdır. Eğer sizinde yolunuz Karadenize düşerse Pınarbaşını Valla Kanyonunu Ilıca Şelalesini Paşa Konağını ve Ilgarini Mağrasını görmeden gitmeyim....

Hiç yorum yok: