14 Temmuz 2008 Pazartesi

2008 KPSS'nin 13 Sorusu İptal Olabilir

28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan ve 250 bin öğretmen adayının katıldığı KPSS sınavında sorulan sorular tartışılmaya devam ediliyor. Bir çok eğitim bilimci, soruların sınav kapsamına ve konu alanlarına uygun dağıtılmadığı, bazı derslerde yöneltilen soruların cevabının tartışılabilir olduğu, bazı soruların anlatımı ve ifadesindeki düzenlemeler, bazı soruların ise cevaplandırılmasında hazırlayıcısının kullandığı literatür ve öznel bakış açısı gibi nedenlerden dolayı iptal edilmesi gerektiğini belirtiliyor.


Memurlar.net forum bölümünde, tartışılan sorulara ilişkin yapılan değerlendirmeler yüzlerce sayfası aşmış durumdadır. 29 Haziran tarihinde forumun Lisans kategorisinde açılan "2008 KPSS GY-GK'da, tartışmalı - yanlış sorular hakkındaki görüşleriniz (ÖSYM'ye İtirazı olanlar)" başlıklı bölüme yazılan yorum sayısı 2 bini aşmıştır.

Diğer taraftan memurlar.net'e ulaşan bilgilere göre önde gelen iki yayınevi eğitim bilimleri testinde yer alan 13 sorunun iptal edilmesi için ÖSYM'ye resmi olarak müracaat etmiştir.

İhtiyaç yayıncılığın başvuru dilekçesini görmek için tıklayınız. (Word)
Data yayınlarının başvuru dilekçesini görmek için tıklayınız. (Pdf)

ÖSYM Başkanlığı, sınav sonuçlarının açıklanacağı gün bu itirazlara ilişkin de bir değerlendirme yapacaktır. Önceki sınavlardaki uygulamaya bakacak olursak bu sınavda da yine bazı sorular iptal olacaktır. Bu nedenle sorulara itirazı olanların itirazlarını şimdiden yapmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok: