4 Ağustos 2008 Pazartesi

OSYM Hatalı KPSS Sonuçlarını Düzeltmiş





Milli Eğitim Bakanlığı dün 2008-2 öğretmenlik atamalarındaki sıraları yayımladı. Ancak, sıralar açıklanırken yayımlanan bilgi notunda önemli bir detay bulunmaktadır. O detay şu şekildedir:

"2. Geçerlilik süresi devam eden (2007-2008) yıllarda birden fazla KPSS’ ye girmiş adayların, KPSSP10 türünden aldıkları puanların en yüksek olanı sıralamada yer almaktadır. Ancak önceki başvuru döneminde 4. maddedeki husustan dolayı puanında düzeltme yapılan adaylar, yeni sıralamada düşük puanlarıyla bulunmaktadır. Bu durum düzeltme yapılan (85.495 puanın, 76.673 olarak düzeltilmesi gibi) iki puan aralığındaki adayları sıralamada yukarı yükseltecektir. Ayrıca ÖSYM’ ye KPSS sonuçlarında almış oldukları puanın hatalı olduğu şikâyetiyle başvuruda bulunup, yine ÖSYM tarafında yapılan inceleme sonucu puanları düzeltilen adayların, Bakanlığımıza ulaştırılan yeni “Sınav Sonuç Belgesi” doğrultusunda Bakanlığımız kayıtlarında da puanlarında düzeltme işlemi yapılmaktadır. Bu durum ise düzeltme yapılan (65.503 puanın, 88.994 olarak düzeltilmesi gibi) iki puan aralığındaki adayları sıralamada aşağı düşürecektir."

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasında yer alan bu detay, ÖSYM'nin bazı itirazlara olumlu yanıt verdiğini ve puanları düzelttiğini göstermektedir.

Benzer durumda olan adayların http://www.memurlar.net/haber/116401/ adresinde yer alan bilgiler doğrultusunda ÖSYM'ye başvurmasında yarar bulunmaktadır.

Hiç yorum yok: